Bekwame opticiens, orthoptisten en optometristen
Maak een afsrpraak

Resultaat gerichte kijkoplossingen

Of het nu gaat om de juiste brilsterkte of de gezondheid van uw ogen, uw ogen zijn onze zorg. Het beste zicht leveren wij o.a. door innovatie, maatwerk en d.m.v. betrokkenheid van uw opticien.

Orthoptie, de kunst van het scherp zien

Orthoptie is de leer van het ‘recht zien’. Om optimaal te kunnen zien, is het belangrijk dat beide ogen scherp zien, de ogen recht staan, dat je goede oogbewegingen kunt maken en dat je hersenen de beelden goed verwerken.

Voor kinderen is het erg belangrijk dat de ogen zich goed ontwikkelen. De ontwikkeling van het zien vindt bij een kind plaats in de eerste zes tot zeven levensjaren. Als er iets mankeert aan de oogstand of de samenwerking tussen de ogen, kan onze orthoptist helpen. Deze afwijkingen kunnen vaak verholpen worden door oefeningen, een bril, contactlenzen of een behandeling.

Optometrie, de zorg voor het oog

Onze optometrist adviseert bij: oogaandoeningen in de familie zoals glaucoom en macula degeneratie. Systeemziekten zoals diabetes, reuma of hoge bloeddruk. Bij droge, branderige ogen, wazig of dubbel zien, vlekken voor de ogen of lichtflitsen. Bij het niet kunnen wennen aan een bril of contactlenzen. Een quickscan voor ooglaserbehandeling en voor preventief onderzoek om oogaandoeningen tijdig te signaleren.

Onze orthoptist adviseert bij: slecht zien bij kinderen, scheelzien, oogbewegingsstoornissen of dubbelzien. Bij specifieke hoofdpijn – en leesklachten, een lui oog (amblyopie) of bij een doorverwijzing van het JGZ.

Kwaliteit en Comfort met Zeiss en i.Scription

Het oog is een van de meest complexe systemen in ons menselijk lichaam. Onze Zeiss instrumenten zijn ontworpen om uw ogen grondig te onderzoeken. Deze meetgegevens ondersteunen bij het adviseren van het juiste recept en de beste kijkoplossing.

Met de brillenglazen van Zeiss zie je scherper, kleurrijker en ervaar je beter contrast. Vanuit onze zorg voor de gezondheid van de ogen spelen we in op innovatieve oplossingen zoals blauwfilters voor bijvoorbeeld langdurig beeldschermgebruik bij volwassenen, maar óók bij kinderen.

Oogzorg

Wij adviseren een afspraak bij onze optometrist voor:

  • Oogaandoeningen in de familie zoals glaucoom en macula degeneratie
  • Systeemziekten zoals diabetes of reuma, hoge bloeddruk
  • Droge, branderige ogen
  • Wazig of dubbel zien
  • Vlekken voor de ogen, lichtflitsen
  • Niet kunnen wennen aan een bril of contactlenzen
  • Quickscan voor ooglaserbehandeling bij de Focus kliniek te Rotterdam
  • Preventief onderzoek om oogaandoeningen tijdig te signaleren

Quickscan

De quickscan is een gratis oriënterend onderzoek waarbij we kijken of u geschikt bent voor een ooglaserbehandeling of lens implantatie. Tijdens de quickscan meten we de pupilgrootte, dikte van het hoornvlies en de gezichtsscherpte. Eventueel kunnen wij u direct doorverwijzen naar Focus kliniek in Rotterdam.

Vraag quickscan aan

"Ik ben zeer tevreden over van Daalen Optiek, je wordt goed geholpen en ze leveren kwaliteit."

Sandra Beekhuizen