Bekwame opticiens, contactlensspecialisten en optometristen
Maak een afsrpraak

Resultaat gerichte kijkoplossingen

Of het nu gaat om de juiste brilsterkte of de gezondheid van uw ogen, uw ogen zijn onze zorg. Het beste zicht leveren wij o.a. door innovatie, maatwerk en d.m.v. betrokkenheid van uw opticien.

Myopie Management

Bijziendheid (myopie) komt steeds vaker en op steeds jongere leeftijd voor. Ook de mate van bijziendheid wordt steeds extremer. Op dit moment is al zeker  50% van de jongeren in Europa bijziend.

Bijziendheid kan meer risico’s met zich meebrengen. Er zijn een aantal behandelingen mogelijk die wij kunnen aanbieden, die de bijziendheid kunnen afremmen, dit heet “myopie management”.

Hierdoor kan de bijziendheid zoveel mogelijk worden tegengegaan.

Voor meer info: www.ikkijkverder.nl

Optometrie, de zorg voor het oog

Onze optometristen adviseren bij: oogaandoeningen in de familie zoals glaucoom en macula degeneratie, systeemziekten zoals diabetes, reuma of hoge bloeddruk en bij droge, branderige ogen, wazig of dubbel zien, vlekken voor de ogen of lichtflitsen.

Ook bij het niet kunnen wennen aan een bril of contactlenzen. Een quickscan voor ooglaserbehandeling en voor preventief onderzoek om oogaandoeningen tijdig te signaleren.

Een optometrisch onderzoek wordt ook aangeraden bij: slecht zien bij kinderen (vanaf 8 jaar), scheelzien, oogbewegingsstoornissen of dubbelzien. Bij specifieke hoofdpijn – en leesklachten, een lui oog (amblyopie) of bij een doorverwijzing van het JGZ.

Orthoptie, specialisatie in de samenwerking van de ogen

Onze orthoptist is gespecialiseerd in de samenwerking van de ogen. Zij heeft ervaring in het onderzoeken van kinderen en is specialist op het gebied van scheelzien. Wanneer er getwijfeld wordt over het zicht van een kind of wanneer er een vermoeden is van scheelzien is het belangrijk contact op te nemen met een orthoptist. Onze orthoptist is 1 keer in de 2 weken aanwezig op de woensdagmiddag.

Wanneer naar de orthoptist? Bij slecht zien bij kinderen vanaf 0 jaar, scheelzien en oogbewegingsstoornissen, dubbelzien, specifieke hoofdpijn- en leesklachten of een lui oog.

Maak nu een afspraak

Functionele optometrie

Bij visuele training oefenen we om de prestaties van het visuele systeem te verbeteren en de opname van oogprikkels te bevorderen. Daardoor verbetert de reactie op de aangeboden informatie.

Functionele optometrie d.m.v. visuele training kan zinvol zijn bij o.a.: Vermoeide ogen, trekkend gevoel, hoofdpijnklachten, duizeligheid of moeite met evenwicht of lees- en leerproblemen.

In sommige gevallen wordt meteen een prismabril aangeraden, men gebruikt dan termen als 'afwijkende fixatie disparatie'. Onze voorkeur heeft een visuele training, je leert dan namelijk optimaal gebruik te maken van je visuele vaardigheden zonder afhankelijk te zijn van een hulpmiddel.  Hiermee kan je ook voorkomen dat de ogen verder achteruit gaan door gewenning aan de prisma's.

Oogzorg

Wij adviseren een afspraak bij onze optometrist voor:

  • Oogaandoeningen in de familie zoals glaucoom en macula degeneratie
  • Systeemziekten zoals diabetes of reuma, hoge bloeddruk
  • Droge, branderige ogen
  • Wazig of dubbel zien
  • Vlekken voor de ogen, lichtflitsen
  • Niet kunnen wennen aan een bril of contactlenzen
  • Quickscan voor ooglaserbehandeling bij de Focus kliniek te Rotterdam
  • Preventief onderzoek om oogaandoeningen tijdig te signaleren

Quickscan

De quickscan is een gratis oriënterend onderzoek waarbij we kijken of u geschikt bent voor een ooglaserbehandeling of lens implantatie. Tijdens de quickscan meten we de pupilgrootte, dikte van het hoornvlies en de gezichtsscherpte. Eventueel kunnen wij u direct doorverwijzen naar Focus kliniek in Rotterdam.

Maak een afspraak

“Voor kwaliteit ga je naar Van Daalen Optiek, de beste van het Westland.”

Sandra Beekhuizen